Het Noorden van Mozambique

Het Noorden van Mozambique; onontdekt maar zeer de moeite waard

In het noorden van Mozambique vind je paradijselijke eilanden met totaal verlaten stranden en daarnaast vind je hier de ruige wildernis van Afrika waar je op zoek kunt naar het grote wild. En dit alles ver weg van het massa-toerisme. Voel je één met de natuur, of dit nu op het strand is of midden in de wildernis.

Quirimbas Archipel
De Quirimbas Archipel bestaat uit ruim twintig eilandjes waaronder de prachtige eilanden Ibo Island, Quirimba Island en Vamizi Island. Voor duikers is dit werkelijk het paradijs op aarde. De eilanden worden omringd door azuurblauw water, witte zandstranden en een weelderig groene begroeiing met uitgestrekte mangrovegebieden. Pareltjes in de Indische Oceaan!

Niassa Reserve
Aan de grens met Tanzania ligt het Niassa Reserve. Dit reservaat staat bekend als het reservaat van Mozambique met de grootste wildpopulatie. Ongeveer 12.000 olifanten, 9000 sabelantilopen en grote groepen zebra’s en buffels zijn in Niassa Reserve te vinden. Daarnaast zijn er ook luipaarden en zelfs de zeldzame Afrikaanse wilde honden kun je hier met een beetje geluk zien. Niassa Reserve is twee keer zo groot als het Kruger National Park in Zuid-Afrika, met als groot verschil dat Niassa nog niet is ontdekt door het massa-toerisme.

Mozambique Island / Ilha de Moçambique
Mozambique Island is een klein eilandje in de Indische Oceaan van nog geen drie kilometer lang en 500 meter breed. Hoewel klein heeft het een grote reputatie. Het staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Er zijn vele historische gebouwen waar vroeger goud, slaven en specerijen werden verhandeld die een bezoek meer dan waard zijn.

Lake Niassa
Lake Niassa is het Mozambikaanse deel van Lake Malawi. In tegenstelling tot Lake Malawi is Lake Niassa nog volledig ongerept en puur. Vooral de avontuurlijke reiziger zal zich hier dus thuis voelen. Zandstrand en strand met stenen wisselen elkaar af waarbij bergen en steile hellingen het decor vormen.

Pemba
Pemba, gelegen aan de Pemba Bay aan de kust, is voor vele reizigers de toegangspoort tot de Quirimbas Archipel. Hoewel de stad niet een bestemming op zichzelf is, is het hier wel heerlijk genieten van de prachtige stranden en de warme zon.

Reizen naar het Noorden van Mozambique 

Het Noorden van Mozambique is ook goed te bezoeken via een selfdrive 4×4 reis vanuit Lilongwe, Malawi. Tevens zijn er groepsreizen beschikbaar vanuit Malawi die dit meer afgelegen deel van Mozambique bezoeken. Neem contact op met Tongasabi Safaris voor meer informatie. Starten met een selfdrive vanuit Johannesburg in Zuid-Afrika is ook mogelijk maar door de grote afstanden is het advies minimaal 4 weken te reizen wanneer start en eindpunt in Johannesburg liggen. Voor selfdrive reizen is het mogelijk gebruik te maken van het Come Along Safari self drive advies.