Wildparken & Bijzonderheden

Mozambique: vakantieparadijs voor liefhebbers van strand, natuur en cultuur

Mozambique is een uitgestrekt land met maar liefst 2600 kilometer aan kustlijn. Een bezoek aan Mozambique is dan ook niet compleet zonder een verblijf aan de kust. De azuurblauwe Indische Oceaan en hagelwitte stranden van de Bazaruto Archipel en de Quirimbas archipel, vormen het decor voor een geweldige strandvakantie. Ook voor duikers is het een waar paradijs. Naast zon, zee en strand heeft Mozambique ook kleurrijke steden zoals Maputo, Inhambane of Beira waar de smeltkroes van culturen goed zichtbaar is. Arabische en Portugese invloeden zijn overal op straat terug te vinden. In Mozambique vind je nog ongerepte wildernis dus ook de natuurliefhebber komt aan z’n trekken in Mozambique. Er zijn diverse nationale parken waaronder het Niassa Reserve en het Gorongosa National Park. Je vindt hier niet de enorme aantallen wilde dieren zoals bijvoorbeeld in Botswana of Tanzania, want de oorlog in Mozambique heeft z’n tol geëist. Inmiddels is de wildpopulatie gelukkig weer groeiende. Mozambique is nog niet ontdekt door het massa-toerisme en dat maakt het voor de echte Afrika-ganger een aangenaam land om naar af te reizen.

Mozambique is ook uitermate geschikt als afsluiter na een reis door Zuid-Afrika, maar ook een combinatie met Malawi of Zambia is geen enkel probleem. Tongasabi Safaris stelt graag je droomreis samen.

Het Zuiden van Mozambique
Het zuidelijke deel van Mozambique (van Ponta d’ Ouro tot aan de Bazaruto Archipel) is het best ontwikkelde deel van het land en wordt het meest bezocht door toeristen. Het staat vooral bekend om de vele goede stranden. Vanuit Zuid-Afrika is dit deel van Mozambique goed te bereiken en het biedt alles waar je van kunt dromen; idyllische stranden, levendige steden maar ook pure wildernis. De goede stranden en de koraalriffen maken het voor duikers en strandliefhebbers een eldorado om te verblijven. Verder landinwaarts zijn er in het zuiden van Mozambique diverse wildparken en natuurgebieden die het bezoeken waard zijn. > Lees meer

Het midden van Mozambique
Het centrale deel van Mozambique (grofweg het gebied tussen de Bazaruto Archipel en Nampula) heeft minder toegankelijke stranden dan het zuiden van Mozambique. Het midden van Mozambique heeft echter andere kwaliteiten die een bezoek aan dit deel van Mozambique rechtvaardigt. Natuurliefhebbers en hikers zullen zich hier juist thuis voelen. Een reis door dit deel van Mozambique geeft de reis een veel completer beeld van het land. Dit deel van Mozambique fungeert ook als een belangrijke toegangspoort tot andere Afrikaanse landen. De Tete-corridor verbindt Mozambique met Zimbabwe, Malawi en Zambia. Reizigers die ook deze landen aan doen, zullen dus juist door dit deel van Mozambique reizen. >lees meer

Het Noorden van Mozambique
In het noorden van Mozambique vind je paradijselijke eilanden met totaal verlaten stranden en daarnaast vind je hier de ruige wildernis van Afrika waar je op zoek kunt naar het grote wild. En dit alles ver weg van het massa-toerisme. Voel je één met de natuur, of dit nu op het strand is of midden in de wildernis.