Klimaat Mozambique

Klimaat

Mozambique heeft een tropisch tot subtropisch klimaat met hoge temperaturen. Gedurende het hele jaar kan er gereisd worden in Mozambique, maar door de uitgestrektheid van het land zijn er natuurlijk regionale verschillen in het klimaat. In het noorden en westen van Mozambique kan de temperatuur met gemak uitkomen boven de 30 graden, terwijl het aan de kust vaak aangenamer voelt door een verkoelende wind van zee.

Beste reistijd

Mei tot oktober is het droge en koele seizoen in Mozambique met een gemiddelde temperatuur van rond de 25 graden, een aangenaam klimaat. De lucht is helder blauw en de zon schijnt volop. Deze periode is dan ook zeer geschikt om op vakantie te gaan naar Mozambique. In de hoger gelegen delen van Mozambique kan het in de koudste maanden juni tot en met augustus ’s nachts afkoelen. Een fleece trui is dan ook aan te bevelen.

November tot en met april zijn de warmste maanden, waarbij december en januari het heetst zijn. Temperaturen liggen dan tussen de 27 en 31 graden. Ook ’s nachts koelt het maar weinig af. De meeste regen valt in de periode oktober tot april met een piek in januari tot en met maart. Hoge temperaturen in combinatie met een hoge luchtvochtigheid maakt het reizen in Mozambique in deze periode minder aangenaam. Wegen in Mozambique kunnen in deze periode ook moeilijker begaanbaar zijn.

Temperatuur in graden Celsius (°C) (Inhambane Mozambique)

Mozambique Temperatuur

 

 

 

Neerslag in mm (Inhambane Mozambique)

Mozambique regen & neerslag

 

 

 

 

Tongasabi reizen naar Mozambique

Het gehele jaar door zijn er Mozambique reizen beschikbaar, wil je genieten van de hoogste temperaturen kom dan naar Mozambique in onze winter maanden. In de Europese zomer is het winter in Mozambique, koeler dus maar nog steeds prima reisweer voor een Afrika vakantie.

Selfdrive 4×4 reizen naar Mozambique in de regentijd zullen door de slechtere wegen meer avontuurlijk zijn dan in het droge seizoen.